Det senaste från styrelsen

Hej kära Tingshöjdare!

Hoppas ni har haft en fantastisk jul och nyår och kanske är ni precis som oss i styrelsen glada över att lämna ytterligare ett pandemi-år har bakom oss. Första månaden på 2022 har snart nått sitt slut och det är även dags för oss i styrelsen att summera lite vad vi arbetat med det senaste kvartalet.

Några av de åtgärder som vi i styrelsen har utfört

 • Separat miljörum för lokalhyresgäster
  Några av våra lokalhyresgäster delade miljörummet bakom Tingstorget 1 med oss medlemmar vilket ibland ledde till större mängd sopor. Nu har vi ordnat ett separat miljörum och upphämtning  av sopor för samtliga lokalhyresgästerna.
 • Jettz Burger som ny lokalhyresgäst
  Klappat och klart – november 2021 flyttade Jettz Burger in i lokalen som Brödernas hamburgerrestaurang tidigare hyrde. Jettz har fem andra restauranger i Stockholm och hamnat på topp 100 bland Burgerdudes betyg på bästa burgare.
 • Gräsklippning och skötsel
  Under hösten ordnade vi gräsklippning och skötsel längs med Lagmansbacken.

Pågående arbete

 • Upphandling av löpande service för fläktar
  Just nu pågår OVK (Obligatorisk Ventilationskontroll) samt filterbyte i lägenheterna och det utförs i etapper. Tingstorget 1, Lagmansbacken 3 samt radhusen med egen ingång från torget, är avklarade. Bostadsförvaltning skickar ut brev ca 2 veckor innan varje etapp och vi ser självklart till att informera er på FB också.
 • Byggnation av miljöhus på Lagmansbacken
  Arbetet pågår och vi väntar i dagsläget på svar för bygglovsansökan samt planerar för byggstart.
 • Byggnation av förrådsutrymmen
  I väntan på bygglovsansökan för miljöhuset, tog vi ett krafttag och satte igång planeringen för byggnation av förrådsutrymmen. Vi har fått in medlemmars ansökan och nästa steg blir byggnation och upprättning av avtal.
 • Utredning av jäv för konsultavtal
  Vi fortsätter utredning av det felaktigt upphandlade konsultavtal av tidigare bygg-styrelse som belastat föreningens ekonomi under 2020, med hjälp av en jurist.
 • Införande av husombud
  Vi har tillsatt husombud för nästan alla hus och sitter i dagsläget med planering för upplägg samt knåpar ihop ett välkomstpaket till nyinflyttade medlemmar.

Med vänlig hälsning, 

Styrelsen

Rulla till toppen