Sommarfester och grillning = bråk mellan grannar?

Med sommaren kommer möjligheten för många att njuta av sina balkonger till fullo, ha trevliga grillfester på innergården men också jobb från hemmakontoret. Mindre kul är det med röklukt, hög musik eller lerigt vatten på balkongen som runnit ner från grannen ovanför.

Majoriteten av alla störningsärenden brukar komma just under våren/sommaren relaterade till grillning, rökning och oljud. Att man blir störd av grannar är vanligt då vi alla lever olika liv med olika dygnsrytmer. Vi lever i flerbostadshus och ”levnadsljud” kommer alltid förekomma. Det är dock viktigt att visa omtanke och att vara respektfull mot sina grannar och speciellt när det kommer till gemensamma platser. 

Tänk till en extra gång

Ska du ha  grillfest på innergården?
Skriv gärna en lapp i entrén och hissen med kontaktuppgifter, i de hus som blir påverkade så kan grannar höra av sig ifall de blir störda.

Ska du grilla på balkongen?
Tänk då på att endast elgrill är tillåtet.

Vattna blommorna på balkongen?
Ha gärna någon form behållare som samlar upp överflödigt vatten så det inte rinner ner på grannens balkong.

Röker du på balkongen?
Ta en glasburk med lock att förvara fimparna i, så slipper de flyga iväg till grannarnas balkonger eller uteplatser.

Innan du spelar hög musik på balkongen på dagtid
Tänk på att vissa sitter och jobbar från sin balkong under sommaren.

Att vi alla visar lite hänsyn resulterar i en tryggare och trevligare miljö. Ingen ska känna att de inte trivs i närhet av sina grannar. Om du störs av en granne, försök i första hand att tala med personen. Om det inte hjälper, kontakta Bostadsförvaltning under kontorstid eller störningsjouren ifall det är efter kl 22 på kvällen.

Rulla till toppen