Det senaste från styrelsen

Hej kära Tingshöjdare!

Våren är förbi och vi har välkomnat sommaren med öppna armar. Det är även dags för oss i styrelsen att summera lite vad vi arbetat med det senaste kvartalet. Efter årsstämman i maj har vi även två nya ledamöter i styrelsen. Vi vill tacka Anton Ekelund och Mattey Bethmorad för deras tid och välkomnar Lars Olofsson och Jorjet Barelias till styrelsen.

I augusti har den nya styrelsen sitt första styrelsemöte då nya roller tillsätts och då kommer vi även att uppdatera informationen på webbsidan. Tills dess får vi önska er en riktigt härlig sommar!

Några av de åtgärder som vi i styrelsen har utfört

 • Årsstämman
  Maj avslutades med årsstämma. För er som inte kunde närvara, finns protokoll att läsa under Föreningsstämma.
 • Byggnation av förrådsutrymmen
  Byggnationen av förråden är klara. Efter att vi upptäckt inbrott har vi ordnat så att Avarn Security även kontrollerar förråden som del av deras rondering och tittar närmre på ökade säkerhetsinsatser. Styrelsen beslutade även att kompensera med 3 månader avgiftsfri förrådshyra.
 • Anslagstavla i hissarna
  Montering av anslagstavlor har skett hissar samt i entréerna, där vi kan få upp viktig information till medlemmar.
 • Införande av städdag i föreningen
  Med hjälp och inspiration av några medlemmar har vi infört städdag i föreningen. I början på juni anordnade vi städdag där vi tillsammans med grannarna rensade rabatter, plockade skräp, njöt av vädret tillsammans och grillade korv. Stort tack till de grannar som bidrog till ett fräschare och trevligare bostadsområde!
 • Beslut om höjning av bostadsavgiften
  Från och med juli månad kommer bostadsavgiften att höjas med 5%. Avgiften har inte höjts sedan inflytt i fastigheterna och i dialog med Bostadsförvaltning beslutade styrelsen att höja bostadsavgiften för att förbättra föreningens ekonomi.
 • Borttagning av spärr på portdörrar
  Portdörrarna har tidigare gått att ställa upp genom att öppna i 90 graders vinkel. Det är dock många som råkar göra detta när de öppnar dörren för att passera, vilket resulterar i att dörrar står öppna i timmar och obehöriga tar sig in. Bostadsförvaltning har nu hjälpt oss att ta bort dessa spärrar. Det förekommer ibland att skräp eller sten pillas in i låset för att hålla dörrar öppna. Vi hoppas att vi medlemmar tillsammans kan hjälpas åt att hålla extra koll och åtgärda ifall vi upptäcker sådant.
 • SBA (Systematiskt Brandskyddsarbete)
  Vi har precis ordnat så att SBA-kontroll utförs varje kvartal i samtliga hus via Bostadsförvaltning. Detta är för att vi kontinuerligt ska utföra brandskyddsarbete och att det ska dokumenteras, för att ge oss förutsättningarna att säkerställa underhåll och att skäliga brandskyddsåtgärder görs.

Pågående arbete

 • Byggnation av staket runt sopkärlen vid Lagmansbacken 9-11
  Vi fick tyvärr ett avslag på vår bygglovsansökan för att bygga miljöhus under Q1 men har påbörjat planering för att istället bygga staket av högre variant runt sopkärlen med grind som öppnas med nyckel-tagg. Utöver detta, även staket på varje sida av sopkärlen för att minska risken att folk springer mellan husen.
 • Införande av husombud
  Vi har tillsatt husombud för nästan alla hus och har förberett välkomstpaket till nyinflyttade medlemmar. Efter sommaren kommer vi att gå ut med information och presentera husombuden.
 • Fjärrvärmeväxlarna
  Vi har haft cirkulationsproblem i fjärrvärmesystemet vilket har lett till ojämn temperatur i husen. Systemet kommer att tömmas, filter ska på plats och nytt vatten ska tillsättas. I samband med detta kommer Bostadsförvaltning se till att installera värmesensorer i husen för bättre och enklarare övervakning.

Med vänlig hälsning, 

Styrelsen

Rulla till toppen